Fragt kun 29,- // Fri fragt ved køb for min. 500,-

ESG politik

Hos Pine Cones er miljø og social ansvarlighed direkte i vores DNA. Vi har et konstant fokus på, at drive en forretningen som ikke belaster miljøet unødvendigt og som bidrager til social ansvarlighed. 

Helt konkret har vi aktuelt implementeret:

  • Over 95% af vores tekstiler er 100% økologiske - altså er det enkelte produkter som ikke er 100% økologiske. Det vil fremgå klart af varebeskrivelsen af det enkelt produkt hvorvidt tekstilerne er økologiske.
  • Alle komponenter i vores produkter er uden skadelige- kemikalier eller materialer.
  • Vi planter træer for at optage den CO2 vi udleder (see more about our collaboration with Tree-nation here)

Men vores bestræbelser stopper langt fra her. Fremadrettet vil vores fokus være på at reducere vores CO2-udslip gennem miljøvenlig transport og indpakning samt at reducere transport generelt.


Hvorfor er kun 95 pct. af Pine Cone's tekstiler økologiske?

I vores bestræbelser på at være bæredygtige er vi også nødt til at tænke holdbarhed (produkternes styrke). Vi ønsker at skabe produkter med en lang holdbarhed og dermed at gøre op med "brug-og-smid-væk"-kulturen som i høj grad belaster miljøet. Bruger vi udelukkende økologiske tekstiler i vores produktion risikerer vi at gøre vores planet en bjørnetjeneste ved at tilskynde, og ikke gøre op med, "brug-og-smid-væk"-kulturen fordi produkterne ikke er slidstærke og holdbare i længden.

Som eksempel er vores skummøbelserie, Happy Play, betrukket med 100% økologisk bomuld eller hør. Derimod kan der i produktion af børnetøj, som bruges og vaskes oftere, tilsættes 10%-50% anden fiber, som ikke er økologisk men forlænge produktets levetid betragteligt.


Er Pine Cone GOTS-certificeret?

Nej, hverken Pine Cone som brand eller Linnebjerg Living ApS er GOTS-certificeret. Men vi bruger udelukkende GOTS-certificerede leverandører udenfor EU. Det gør vi for at sikre os, at alle produktionsled er i overensstemmelse med international "best-practice" i alle henseender ift. miljø, corporate governance og socialt ansvar.

Det er en selvstændigt målsætning at Linnebjerg Living ApS skal GOTS-certificeres. Når vi ikke er det allerede er det fordi, at en sådan certificering - til trods for den høje omkostning - ikke vil ændre i vores ESG (Environmental, social and corporate governance) målsætninger eller aftryk. Men det ændre ikke på, at det er en målsætning at få en sådan certificering.


Hvad er GOTS?

GOTS er en forkortelse for Global Organic Textile Standard, oversat Global Økologisk Tekstil Standard.

GOTS er den mest brugte certificering inden for økologiske tekstiler, som kan være tøj, tæpper, sengetøj, håndklæder, ja alle former for tekstiler som kan laves af naturlige fibre fra f.eks bomuld, uld, silke.

GOTS er med til at sørge for at der er ordenlige arbejdsforhold, for dem som producere tekstilerne. Samtidigt med at de søger for at et produkt er helt igennem økologisk, lige fra høst til færdig produkt. Alle de krav GOTS stiller en producent vil blive tjekket.